Start van hoofdcontent

HEILOO

nl

Videotheek in Heiloo sluit de deuren: "Ik had gehoopt dat dvd's weer terug zouden komen"

2 februari 2020, 19.43 uur · Aangepast 2 februari 2020, 23.21 uur · Door Redactie

HEILOO - Een van de laatste videotheken in de provincie sluit de deuren. De kosten wegen niet langer op tegen de baten waardoor de dvd-rekken binnenkort definitief uit de winkel verdwijnen.

NH Nieuws

Eigenaresse Lisette Reijersen van Buuren heeft het lang uitgehouden, maar moet nu echt haar meerdere erkennen in streamingsdiensten. "Het downloaden van films begon in 2003. Dit was funest voor de meeste videotheken in heel Nederland. Daarnaast zijn natuurlijk de streamingdiensten zoals Netflix begonnen", verklaart Lisette het einde van een tijdperk.

Toch had ze nog jarenlang goede hoop: "Ik had destijds elfduizend klanten in het systeem staan. Op een zaterdag kwamen hier dan 400 klanten. Ik had gehoopt dat dvd's, net als vinylplaten, weer terug zouden komen. Maar het heeft echt zijn tijd gehad", verzucht ze.

videotheek - NH Nieuws

Traditioneel

Ook voor de wijk is het verdwijnen van de videotheek een gemis. "Je ziet hier de totale collectie in één keer. Je kan de films gewoon in je hand pakken en op de achterkant kijken wat het is. Deze films hier hebben, net als vinylplaten, iets ouds, iets traditioneels. Dat is een prettige manier van zoeken", vertelt trouwe klant Juan Garcia.

Whatsappgroep

Voor de die-hard filmfans zal Lisette vanaf maart via een WhatsAppgroep op kleine schaal actuele dvd's blijven verhuren. De dvd's verdwijnen vanaf 22 februari definitief uit haar winkel.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!