Koog Zaandijk wint van Tempo, PKC geeft Groen Geel korfballes

ALPHEN AAN DEN RIJN - De korfballers van Koog Zaandijk hebben zaterdagavond gewonnen van Tempo. Makkelijk ging het niet, maar in de tweede helft kwam de zege niet in gevaar: 27-30. Groen Geel ging met grote cijfers onderuit tegen PKC: 14-35.

Koog Zaandijk

Koog Zaandijk won op bezoek bij nummer laatst Tempo, maar het ging niet heel makkelijk. In het eerste bedrijf ging het gelijkop, maar de ploeg uit Koog aan de Zaan stond wel voor bij rust met 14-16.

In de tweede helft sloegen de Zaankanters een gat van vijf punten, om dat weer te zien slinken naar 25-27. Toch kwam de zege niet meer in gevaar door doelpunten van Alwin Out, Marjolijn Schenk en Jordi Pasma: 27-30. KZ blijft vierde met zestien punten.

Groen Geel

Voor de wedstrijd van Groen Geel werd bekend dat het trainersduo Dico Dik en Robert Luttik er na dit seizoen mee ophoudt. Het doel van de Zaankanters is lijfsbehoud in de Korfbal League.

De eerste score was voor Kevin Dik, maar het was al snel duidelijk dat er geen verrassing aankwam. Na achttien minuten stond het 2-11. Er werd gerust met 6-17.

In de tweede helft raakte PKC pas echt op schot en werd het verschil wel erg groot. Julie Caluwé besloot de wedstrijd met een strafworp: 14-35. Groen Geel staat door het verlies van Tempo tegen KZ nog steeds negende met twee punten. Tempo is laatste en heeft ook twee punten. Volgende week staat de confrontatie tussen beide degradatiekandidaten gepland.

Blauw-Wit speelt zondagmiddag thuis tegen Fortuna.