Ga naar Content

Vloon toont vorm met polsstok in Karlsruhe

KALSRUHE - Polsstokhoogspringer Menno Vloon heeft bij de indoormeeting uit de World Tour in het Duitse Karlsruhe zijn vorm onderstreept met een hoogte van 5,70 meter. De Zaankanter evenaarde daarmee zijn persoonlijk record.

Foto: Pro Shots/Rob Romer

Vloon eindigde in de wedstrijd als derde achter de Franse broers Renaud en Valentin Lavillenie, die ook tot 5,70 kwamen, maar minder pogingen nodig hadden. De atleet is houder van het Nederlands record met 5,85. Voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio is 5,80 nodig of top 32 op de wereldranglijst.

De Witte

Lisanne de Witte uit Castricum rende in Karlsruhe de derde tijd op de 400 meter met 52,70. De Italiaanse Ayomide Folorunso en de Zwitserse Lea Sprunger waren sneller met allebei 52,56. De Witte, al zeker van een ticket naar Tokio, zat in haar eerste indoorwedstrijd van dit seizoen al in de buurt van haar persoonlijke toptijd van 52,34, waarmee ze vorig jaar brons veroverde op de EK indoor in Glasgow.

Het indoorseizoen is voor de atleten nu vooral een manier om de vorm aan te scherpen, aangezien er geen afsluitende titelstrijd is. De WK indoor in het Chinese Nanjing is vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus geschrapt.