Start van hoofdcontent

ZAANSTAD

nl

Burgemeester Hamming: "Slachtoffer steekpartij in hart geraakt"

1 februari 2020, 10.42 uur · Aangepast 1 februari 2020, 11.00 uur · Door Redactie

De 14-jarige jongen die afgelopen donderdag bij een supermarkt aan de Drielse Wetering in Zaandam werd neergestoken, werd in z'n hart geraakt. Hij maakt het naar omstandigheden goed. 

Foto: Hamming over steekpartij bij Dekamarkt - Inter Visual Studio/Gemeente Zaanstad

Dat schrijft burgemeester Jan Hamming van Zaanstad in een bericht op Facebook. Dat de jongen het geweld heeft overleefd, is volgens de burgervader te danken aan de hulpdiensten.

"Ook ik ben enorm geschrokken van de steekpartij van donderdag in Zaanstad met een zeer jonge verdachte dader en een zeer jong slachtoffer", schrijft Hamming. De politie maakte gisteren bekend dat de dader van de steekpartij een 15-jarige jongen is en het slachtoffer 14 jaar oud is.

Vaak jongeren betrokken bij steekincidenten

Steekincidenten in Zaanstad waarbij jongeren betrokken zijn, volgen elkaar de laatste maanden in rap tempo op. Het loopt zelft zo de spuigaten uit dat de gemeente inwoners oproept wapens straffeloos in te leveren

Hoewel de politie tevreden is over de mate waarin er gehoor is gegeven aan die oproep - eerder deze week stond de teller al op zo'n honderd ingeleverde steek-, stoot- en vuurwapens - lijkt de oproep onvoldoende om het geweld een halt toe te roepen.  

Desondanks grijpt Hamming de recentste steekpartij aan voor een oproep aan ouders. "Een messteek in het hart van onze jeugd is een aanslag op onze samenleving", schrijft hij.

'Veilige toekomst'

"Wapens moeten de stad uit, onze jeugd verdient een veilige toekomst met mooie vooruitzichten. Ik roep alle Zaankanters, in het bijzonder alle ouders dan ook op om met hun kinderen het gesprek aan te gaan, eventuele wapens te ontnemen en deze in te leveren bij de politie." 

Wie een wapen wil inleveren, dient contact op te nemen met de politie. Om te voorkomen dat wapens worden meegenomen naar het bureau, komen agenten ze ophalen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!