Ga naar Content

Brexit uit(z)waaifeest in Zandvoort: "Ik lach wel, maar het is galgenhumor"

ZANDVOORT - Een klein Brexit-uitzwaaifeestje op het strand bij Zandvoort vanmorgen. De harde wind gooide roet in het eten voor een grootse party, volgens de organiserende kunstenaars uit Amsterdam. Maar op de dag dat Groot Brittannië voor het laatst bij Europa hoort, mocht een proost aan de Noorzee niet ontbreken. 

Foto:

Drie Zandvoortse vriendinnen komen nieuwsgierig kijken bij het uitzwaaifeestje. Ze lachen om de grappen en grollen van de kunstenaars, die jenever drinkend een afscheidslied zingen. Maar voor Chris de Bruin en Jos Jarvis is het 'serious business'. 

Chris is nu 34 jaar getrouwd met een Engelsman. "In plaats van forward, we gaan gewoon terug." Haar vriendin Jos blijft hartelijk lachen, "maar dat is galgenhumor." De Zandvoortse is getrouwd met een Engelsman en verwacht de komende tijd de nodige papieren problemen. 

"Met verzekeringen, je moet weer aparte regelingen treffen, misschien zelfs met rijbewijzen. Ik weet het nog niet allemaal."

Ook de Engels-Zandvoorste Chris denkt dat er voor de gewone man veel kosten verbonden zitten aan de Brexit. "Millionaires are not bothered about us ..."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!