Ga naar Content
West-Friesland

Protestmars voor beter onderwijs trekt door Zwaag: "De groep is enorm!"

31 januari 2020, 12.49 uur · Aangepast 31 januari 2020, 15.35 uur
Door: Redactie · Foto: NH Nieuws/ Chantal Bos

ZWAAG - Gister werd er geprotesteerd op de Dam in Amsterdam, maar vanmorgen in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag. Ouders, leerlingen en leraren van de IKC de Kreek liepen daar hun eigen protestmars om aandacht te vragen voor beter onderwijs. 

Protestmars voor beter onderwijs trekt door Bangert en Oosterpolder - NH Nieuws

"Als ik ziek ben, werk ik gewoon door", vertelt Annemieke Cannegieter aan NH Nieuws. Zelfs zo erg dat ze uiteindelijk toch nog drie dagen verplicht plat moest liggen. Ze vindt deze actie, georganiseerd door de ouderraad van de Roald Dahl School en de Socrates, een goed initiatief. "Ouders kwamen hiermee en die moeten we ook vooral mobiliseren om goed onderwijs te kunnen waarborgen, het gaat om hun kinderen."

Dat de opkomst zo groot zou zijn, gaat zijn verwachtingen te boven. "De groep is enorm!", aldus leraar Lars Postema van de Roald Dahl School.."We houden deze protestmars  tegen het lerarentekort en de werkdruk. En omdat we structureel meer ondersteuning willen vanuit de politiek, ook de lokale politiek."

Protest'mars'

"We hebben van de week spandoeken gemaakt en het er veel over gehad met de kinderen. Waarom we gaan staken en waarvoor de actie bedoeld is", legt Postema uit. Alvorens vertrek krijgen de leerlingen een toepasselijke versnapering mee. Meester Lars deelt op het schoolplein de 'protestmarsen' uit, die gretig in ontvangst genomen worden. "Ik vind het heel goed en ik hoop dat minister Slob meer geld gaat geven", zegt een leerling.

De Roald Dahl School en basisschool Socrates zitten pas sinds januari in het nieuwe IKC de Kreek. Maar ondanks de prille start in het nieuwe onderkomen, zijn de zorgen groot. "Ik denk dat het hier op school nog best goed gaat. Er worden veel oplossingen bedacht. Maar als er echt een juf ziek is, is het heel moeilijk om een goede vervanger te vinden", zegt Yolanda Kaufmann, moeder van drie dochters, tegen NH Nieuws. 

Na een tocht van ruim driekwartier langs De Strip, keert de stoet weer terug naar school. Lars: "Ik hoopt echt dat dit helpt maar ik heb er een hard hoofd in. Natuurlijk hopen we dat er extra geld bijkomt". 

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!

Lees ook