Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Renovatieplannen Hoorns stadhuis blijken alleen voorstel te zijn

31 januari 2020, 11.57 uur · Door Sander Huisman

HOORN - Het college van B&W in Hoorn heeft antwoord gegeven op de vragen van zes fracties over de renovatieplannen van het stadhuis. In de reactie geeft de gemeente aan dat er alleen een voorstel is gedaan door één bedrijf. Er zijn nog geen definitieve plannen om het huidige stadhuis te renoveren of om appartementen in te laten bouwen.

NH Nieuws / Chantal Bos

De zes Hoornse fracties stelden op 20 december vragen aan het college van B&W, omdat na een werkbezoek aan Scholtens Bouw Wognum bleek dat er renovatieplannen voor het stadhuis waren opgesteld. Zowel de begeleidingsgroep als de gemeenteraad was hier niet over ingelicht.

In een brief laat het college van B&W uit Hoorn weten dat zij het bedrijf uit Wognum om een vrijblijvend voorstel hebben gevraagd, en niet om een renovatieplan. Dit zouden zij doen om een onhaalbaar scenario te voorkomen, als zij een gedeelte van het huidige stadhuis zouden verlaten, of als er een complete verhuizing plaats zou vinden.

Kansrijk voorstel

Scholtens heeft namens de gemeente een snelle en korte verkenning gedaan, die op 4 februari 2019 naar het college van B&W werd verstuurd. Hierin is volgens de gemeente niet uitgegaan van alle wensen en eisen die zij opgesteld hebben. Wel geeft het de gemeente een beeld dat de herbestemming van het huidige stadhuis kansrijk is. Het laat echter niet weten wat de totale kosten worden als dit hele voorstel uitgevoerd zou worden.

Het college van B&W geeft aan dat zij eerst een programma van eisen op gaan stellen. Hiermee kunnen zij meer inzicht krijgen in de te verwachten kosten. Rond de zomer hoopt de gemeenteraad een keuze kan maken tussen alle gemaakte scenario's over renovatie en nieuwbouw van het stadhuis. Dan pas wordt een bedrijf benaderd om het uit te voeren.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!