Start van hoofdcontent

Haarlemmermeer

NL
V

Zwanenburger afgezet door slotenmaker: "Laat spoor van oplichting achter"

31 januari 2020, 07.12 uur · Door Redactie

ZWANENBURG - Een malafide slotenmaker heeft onlangs een inwoner van Zwanenburg een poot uitgedraaid. Na het vervangen van het slot in een van de deuren van diens woning, kreeg hij een extreem gepeperde rekening gepresenteerd. 

AdobeStock

Dat melden de wijkagenten van Halfweg en Zwanenburg op Facebook. Na een gesprek met de gedupeerde man namen ze de werkwijze van de betreffende slotenmaker onder de loep en trokken de conclusie dat de man 'een spoor van oplichting achterlaat'. 

De Zwanenburger had 'via internet een slotenboer benaderd en deze vroeg na afloop een belachelijk hoge prijs', schrijven de agenten. De prijs wordt niet genoemd, maar er zijn gevallen bekend waarbij gedupeerden meer dan duizend euro moesten afrekenen voor het vervangen van een eenvoudig cilinderslot. 

Niet de eerste de beste

De politie raadt aan om bij een probleem niet de eerste de beste slotenmaker te bellen, maar eerst via onderzoek te doen naar de achtergrond van het bedrijf. Bovendien wordt aangeraden om vooraf een prijs af te spreken. 

De bedrijfsnaam waaronder de slotenmakers opereren is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het om een lichtgetinte en een blanke man gaat. Ze rijden in een wit busje. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!