Haarlemmermeer

NL
V

Nicolette geeft drugsvoorlichting aan jongeren: “Er is een soort oerkracht bij me ontstaan"

30 januari 2020, 17.57 uur · Aangepast 3 februari 2020, 14.08 uur · Door Redactie

Na het overlijden van haar dochter is het Nicolette’s missie om jongeren bewust te maken van de gevaren van drugs. In 2016 overleed haar 21-jarige dochter Daniëlle nadat ze XTC had genomen.

 “Ik stond in het uitvaartcentrum en dacht hoe kan dit? Hoe kan het dat mijn kind hier dood aan is gegaan, vertelt Nicolette Koopen in NH Buurten.  Met haar stichting Team Danielle geeft ze nu voorlichting op scholen.“Binnen vijf weken was ik bij de notaris en had ik een stichting opgericht."

“Ik denk dat er een soort oerkracht bij me is ontstaan. Leerlingen moeten dit weten. Mochten ze drugs gaan gebruiken dan zijn ze in ieder geval goed onderlegd.” Nicolette heeft net een voorlichting gegeven op een MBO in Hoofddorp. Na elke presentatie leveren de studenten een kaartje in waarop ze anoniem invullen wat hun ervaringen zijn met drugs.

 Soms vertellen jongeren uit zichzelf wat ze hebben meegemaakt.  “Onlangs kwam er na een presentatie een jongen naar me toe en zei: Dit had ik nog net nodig om een keuze te maken. Ik wil al een tijdje stoppen en dit is voor mij het moment.” 

Eind februari verschijnt het boek ‘21’ waarin Nicolette vertelt wat haar gezin meemaakte na het overlijden van Daniëlle.