Ga naar Content

HFC-verdediger Paul Kok kan geen nee zeggen tegen het Oranje van Katwijk

HAARLEM - Koninklijke HFC Haarlem-speler Paul Kok zal vanaf volgend seizoen te zien zijn in het shirt van VV Katwijk. De verdediger sloot in september aan bij de Haarlemse club, maar vertrekt aan het einde van het seizoen alweer uit de provinciehoofdstad. 

Foto:

Tussen 2011 en 2013 speelde Kok twee seizoenen in de jeugdopleiding van AZ. Het seizoen daarna werd hij uitgeleend aan Telstar. Hij kwam in competitieverband 31 wedstrijden uit voor de ploeg uit Velsen-Zuid. Hierna volgden twee seizoenen  voor FC Oss en drie bij FC Volendam. In totaal heeft Kok 137 wedstrijden in de eerste divisie achter zijn naam staan. 
In de zomer probeerde hij nog via Team VVCS een profclub te vinden, maar dat lukte niet. Uiteindelijk ging hij dus naar Koninklijke HFC.

"Nu eerst nog even de focus bij HFC en vanaf volgend seizoen zal ik alles geven voor het Oranje van Katwijk"

Toekomstig katwijk-speler paul kok

De verdediger kent een goed seizoen bij HFC. Het was dus een lastige keuze om voor Katwijk te kiezen. "Ik ken de trainer van Katwijk van volgend seizoen, Anthony Correia, goed. Ik speelde samen met hem bij Telstar. Het was geen makkelijke keuze omdat ik het bij HFC ook erg naar mijn zin heb. Maar Katwijk is één van de grootste amateurclubs van Nederland en het voetbal leeft ook enorm in die regio", aldus de 25-jarige verdediger. 

De verwachting ligt bij VV Katwijk altijd erg hoog. Elk seizoen is de doelstelling weer om bovenaan in de tweede divisie te eindigen, zo weet ook Kok."Katwijk is een club die elk jaar gaat voor het kampioenschap en dat ook durft uit te spreken. Dus daar gaan we komend jaar ook weer voor. Nu eerst nog even de focus bij HFC en vanaf volgend seizoen zal ik alles geven voor het Oranje van Katwijk."

Lees ook