Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Stoere meesters Den Helder promoten lerarenvak met campagne: "Be a man, be a teacher"

30 januari 2020, 10.37 uur · Aangepast 30 januari 2020, 15.50 uur · Door Redactie

DEN HELDER - Leraren van schoolorganisatie de Meerwerf in Den Helder hebben een eigen campagne gelanceerd, vooral gericht op mannen, om tijdens deze stakingsdagen vooral te laten zien hoe mooi het vak is. 

Foto: Stoere meesters Den Helder promoten lerarenvak met campagne " Be a Man be a Teacher"

Vanaf station Den Helder Zuid vertrokken vanmorgen tientallen leraren om mee te doen aan de manifestatie in Amsterdam. Wouter Nannings is één van hen. Hij moet nog een beetje wakker worden want hun campagne zorgde ervoor dat ze gisteren bij Eva Jinek mochten aanschuiven. "Was erg laat", zegt hij met een lach. "Maar supergaaf om hier nu weer met zijn allen te staan."

Tekst gaat verder onder de video

Stoere meesters Den Helder promoten lerarenvak met campagne " Be a Man be a Teacher" - NH Nieuws

"Be a Man, be a teacher. Ja het is duidelijk. We hebben natuurlijk sowieso meer mensen nodig in het onderwijs. Maar we komen zeker mannen tekort", vertelt Nannings. Al op het station beginnen ze met het uitdelen van de flyers. "We gaan naar Amsterdam om daar mee te doen aan de manifestatie."

Een deel van de leraren blijft achter in Den Helder en zal vandaag ook lezingen geven op het ROC . Vier andere onderwijzers (in opleiding) vertellen in onderstaande video waarom zij voor het vak gekozen hebben.

Stoere meesters over campagne Be a man Be a teacher - NH Nieuws

Foto: Snapshot Video 204119 (01:02)