Schiphol

Schiphol neemt maatregelen tegen coronavirus: advies op bagageband-schermen

29 januari 2020, 16.20 uur · Aangepast 29 januari 2020, 16.47 uur · Door Doron Sajet

Whatsapp

Schiphol heeft sinds gisteravond advies over het coronavirus op schermen boven de bagagebanden gezet. Het advies wordt alleen getoond aan reizigers die aangekomen zijn met vluchten uit China. Meer maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen worden op Schiphol niet genomen.

Advies over coronavirus op schermen op Schiphol - Schiphol

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Reizigers uit China, en met name uit de stad Wuhan, worden geadviseerd naar een dokter te gaan als zij de symptomen hebben van het coronavirus. Ze kunnen ook terecht bij de medische diensten op Schiphol. Symptomen van het virus zijn volgens de GGD Kennemerland hoesten, kortademigheid en koorts.

Advies over coronavirus op schermen op Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

Meer maatregelen, zoals reizigers controleren op ziekteverschijnselen of mondkapjes, worden niet genomen. Volgens het Outbreak Managementteam (OMT) van het RIVM hebben die maatregelen geen nut.

KLM

KLM, die op vijf bestemmingen vliegt op het Chinese vasteland, schrapt geen vluchten vanwege het coronavirus. Wel bieden zij reizigers de optie om hun geld terug te krijgen of hun ticket om te boeken. De bemanning heeft wel de beschikking tot mondkapjes. British Airways heeft wel al haar vluchten naar China per direct stopgezet.


Geen reizen naar China

Reisbrancheorganisatie ANVR adviseert aangesloten reisbureaus tot het einde van februari geen reizen te organiseren naar China. Zo'n 300 reisorganisaties zijn aangesloten bij ANVR. Mensen die een reis hebben geboekt via de touroperator krijgen hun geld terug als ze deze annuleert, aldus een woordvoerder van ANVR.

Whatsapp