Ga naar Content

Jonge kinderen in Bussum benaderd door 'vreemde man', politie wil meer weten

BUSSUM - Een onbekende man heeft maandag zeker twee kinderen op straat benaderd in Bussum. De politie laat weten graag met de man in contact te komen. 

Foto: Adobe Stock

De man zou op zeker twee afzonderlijke momenten kinderen hebben aangesproken. Wat hij precies heeft gedaan of heeft gevraagd aan de kinderen, heeft de politie niet bekend gemaakt. Wel zegt de politie dat het in beide gevallen om dezelfde man zou gaan en dat ook de vragen hetzelfde waren. 

De politie stelt dat het aanspreken van vreemden op zichzelf geen strafbaar feit is, maar dat het de meldingen toch serieus neemt. "We doen onderzoek naar de beweegredenen van deze man. Wij zouden daarom graag met hem in contact komen over dit opvallende gedrag", laat de politie weten. 

Signalement

De man die de kinderen aansprak is ongeveer 40 jaar oud met een donkere huidskleur. Hij heeft kroeshaar, is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij had een zwarte jas aan met capuchon en reed op een fiets met donkere fietstassen, mogelijk donkerblauw of zwart.

De politie roept de man op om zich te melden met de politie. Ook ouders met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt de afgelopen dagen wordt gevraagd zich te melden.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!