Ga naar Content

Sodexo-medewerkers KLM leggen morgen werk neer

SCHIPHOL - Werknemers van Sodexo Altys, die facilitaire diensten uitvoeren voor luchtvaartmaatschappij KLM, leggen morgen vanaf 12.00 uur het werk neer. Ze willen daarmee hun roep voor het behoud van banen kracht bijzetten. 

Sodexo-personeel demonstreert voor het KLM-hoofdkantoor - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Volgens FNV en CNV is KLM niet ingegaan op een ultimatum om afspraken over baanbehoud alsnog te regelen.

De facilitaire zaken, bijvoorbeeld afvalverwerking, gebouwonderhoud, groenvoorziening en post- en koeriersdiensten, worden sinds 2007 uitgevoerd door Sodexo. Deze taken gaan per 1 april voor een deel over naar een consortium van bedrijven. Doordat KLM geen harde eisen heeft gesteld over het overnemen van het huidige personeel is volgens de bonden sprake van "grote onzekerheid" onder de circa tachtig werknemers die het aangaat.

Lees ook

KLM vindt dat het aan Sodexo is om zijn verantwoordelijkheid te nemen als werkgever. De maatschappij ziet het liefst dat Sodexo-medewerkers met een vast dienstverband, wier werk in dezelfde vorm en omvang wordt voortgezet door het consortium, mee overgaan. Ook zouden volgens KLM de huidige Sodexo-medewerkers bij de externe werving van personeel voorrang moeten krijgen. 

NH Nieuws maakte eerder deze week een reportage over het actievoerende Sodexo-personeel:

Sodexo-personeel demonstreert voor het KLM-hoofdkantoor - NH Nieuws/Doron Sajet