Ga naar Content

Spoedoverleg KLM over vluchten naar China

SCHIPHOL - Bij KLM wordt er momenteel een spoedoverleg gehouden over het eventueel stopzetten van vluchten naar China, om zo te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Voor vandaag staan er nog vier KLM-vluchten naar het vasteland van China gepland. British Airways heeft inmiddels alle vluchten naar China geannuleerd.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De Britse maatschappij besloot alle vluchten naar China te staken nadat de Britse overheid het reisadvies naar het land had aangescherpt. Ook Nederland waarschuwt dat in het hele land veiligheidsrisico's gelden vanwege het coronavirus. KLM vliegt nog wel naar China en maakt later bekend of de vluchten al dan niet worden opgeschort.

Schiphol

Op Schiphol worden reizigers sinds gisteravond over het coronavirus geïnformeerd op de schermen boven de bagagebanden. Het advies op de televisieschermen komt overeen met het advies op de RIVM-website. Reizigers die aankomen uit China worden niet op de ziekteverschijnselen gecontroleerd en mondkapjes hebben volgens het RIVM geen nut. Het RIVM raadt passagiers aan zich aan de hygiëne-adviezen houden, zoals het regelmatig handen wassen, hoesten in de binnenkant van je elleboog en afstand houden van zieke mensen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook