Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Mogelijk einde aan bijzondere supermarkt: "Ik ben er echt ziek van"

28 januari 2020, 19.01 uur · Aangepast 28 januari 2020, 19.19 uur
Door: Redactie · Foto:

PURMEREND - Honderden buurtbewoners willen de buurtsupermarkt 'Superrr' in Weidevenne houden, maar het doek lijkt helaas toch echt definitief gevallen. Toch is er nog veel onduidelijk over de sluitingsdatum van supermarkt waar mensen met een beperking werken. 

"We willen weten waar we aan toe zijn", zegt bedrijfsleider Rosa Sloep tegen NH Nieuws. "Ik ben er echt ziek van geweest."

Voor haar op tafel in haar kantoortje achter de winkelruimte ligt een flinke stapel A4-tjes. Daar staan honderden handtekeningen op van klanten uit de buurt die Superrr open willen houden. Helaas lijkt het doek nu gevallen en komt er in de winkelruimte een dagbesteding voor mensen met een beperking.

'Ga collega's missen'

In 2016 ging Superrr van start. Twaalf personeelsleden moeten nu, met de lsuiting in het vooruitzicht, nog maar zien wat hun toekomst wordt. Suzanne werkt al jaren met plezier en vindt het heel erg jammer dat het stopt. Ze zal het werk missen.. "Maar vooral mijn collega's." 

Zoals de welbespraakte en charmante Peter, die trots vertelt hoe goed Suus (Suzanne) kan rekenen en dus ook bijna altijd achter de kassa plaatsneemt. "Ík kan helemaal niet rekenen", vertelt Peter. "Ik heb heb namelijk dyscalculie".

Maar praten met klanten kan Peter als de beste. Hij helpt een klant met inpakken van de boodschappen (kattenvoer): "Ik hoef je niet te vragen of je een kat hebt"."Nee", lacht de klant. "Ik had er zelfs twee maar een is ervandoor gegaan". 

Elke dag

De klant betreurt de voorgenomen sluiting. "Ik kom hier bijna elke dag voor een boodschap. Een broodje of iets anders wat ik toch nodig heb. En die mensen die hier werken. Fantastisch", zegt ze tegen NH Nieuws. 

Misschien is er nog een hele kleine kans dat Superrr openblijft, want bij de gemeente willen ze ook niet dat zo'n leuke buurtvoorziening verdwijnt. 

200128_SUPERRR V2 - NH Nieuws