Ga naar Content

Purmerendse ondernemers zijn stomverbaasd: 'Minder parkeerplaatsen maar meer winst?"

PURMEREND - Uit voorspellingen van het centraal bureau voor de statistiek blijkt dat de gemeente Purmerend verwacht komend jaar bijna 1,3 miljoen euro meer aan parkeerheffingen  binnen te halen. En dat terwijl de gemeente honderden parkeerplaatsen heeft opgedoekt, waaronder een complete parkeergarage. Ondernemers zijn verbaasd over het gegoochel met parkeeropbrengsten.

Purra pakt 1,3M Extra parkeergeld - NH Nieuws

Tattoo-ondernemer Jack van der Linden gelooft niets van de verwachte stijging van de gemeentelijke parkeerinkomsten. "Ik heb het gevoel dat alleen maar rustiger wordt in de stad. Alleen op dinsdag, als het markt is, loopt er veel volk, maar met slecht weer zoals nu is het zelfs dan niet druk. Je kunt af en toe gewoon een bom afsteken, zo stil is het." 

1 miljard euro 

De opbrengst van parkeerheffingen stijgt dit jaar landelijk met 9,6 procent tot ruim een miljard euro, werd vandaag bekend. De begrote stijging van de parkeerheffingen komt voornamelijk op rekening van de grote steden maar ook kleinere gemeenten moeten automobilisten er rekening mee houden dat er meer betaald moet worden om de auto neer te zetten. Ook Purmerend rekent volgens het CBS dus op stijgende inkomsten.

Dit terwijl met name de sluiting van het parkeergarage 't Lammetje beschikbare parkeerplaatsen in het centrum heeft gekost. De garage met drie verdiepingen was oud en krakkemikkig  en moest gesloopt worden. In plaats daarvan kwam een parkeerterrein, maar met een veel kleinere capaciteit.

Lees ook

De gemeente zegt niet te weten waar de precieze voorspellingen baseert maar geeft aan wel meer parkeerinkomsten te verwachten. De stijging van inkomsten zou onder meer te maken hebben met de uitbeiding van de tijden dat er voor parkeren in Purmerend betaald moet worden.

Foto: