Schiettent in Wijdewormer: Jong AZ en Almere City spelen gelijk

WIJDEWORMER - In een vermakelijk duel heeft Jong AZ maandagavond met 3-3 gelijk gespeeld tegen Almere City. Zakaria Aboukhlal was met twee treffers belangrijk voor de Alkmaarders, die nu vijf thuiswedstrijden achter elkaar ongeslagen zijn.

AZ, met onder andere aanwinst Hakon Evjen, Yukinari Sugawara en Ferdy Druijf in de basiself, begon sterk aan het duel. Druijf kreeg al direct een kans om zijn ploeg binnen een mum van tijd op voorsprong te schieten, maar de spits kwam een teenlengte te kort bij een voorzet van Sugawara. Nadat er een doelpunt van de bezoekers werd afgekeurd, kwam Jong AZ na een kleine twintig minuten spelen alsnog op voorsprong. Aboukhlal kwam vanaf de linkerkant naar binnen en liet met zijn schot Almere City-doelman Joshua Smits kansloos: 1-0.

Het was het gevolg van een levendige eerste helft, waarbij het een wonder was dat het scorebord pas in de blessuretijd van stand veranderde. Nick Venema (Almere City) en Druijf en Aboukhlal namens de Alkmaarders kregen de bal niet in het doel, waarna Thomas Verheijdt de stand gelijk trok. De sterke spits kopte de 1-1 binnen uit een corner.

Ik heb echt enorm genoten vanavond."

JONG AZ-trainer KOEN STAM

Jong AZ-trainer Koen Stam over wedstrijd tegen Almere City - NH Nieuws

Doelpunten

Na de thee gingen de ploegen gewoon verder met aanvallen. Het was dan ook niet vreemd dat er na tien minuten spelen in de eerste helft alweer twee keer was gescoord. Eerst kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong door een benutte penalty van Venema. Nog geen minuut later lag de 2-2 alweer achter Smits. De doelman wist zich geen raad met een schot vanaf de zestien meter, waardoor Druijf in de rebound de 2-2 tegen de touwen kon schieten.

Beide ploegen kregen vervolgens kansen op op een nieuwe voorsprong te komen. Een mooie bal van Evjen zette Aboukhlal in scoringspositie, maar de buitenspeler vond Smits op zijn weg. Namens de ploeg van trainer Ole Tobiasen waren Faris Hammouti en Verheijdt dicht bij de 2-3. Uiteindelijk was het oud-AZ'er James Efmorfidis die de trekker overhaalde en de bezoekers weer op voorsprong schoot. De aanvaller trok naar binnen en verschalkte Rody de Boer met een droge schuiver in de verre hoek voor de 2-3.

Maar ook dit keer was het de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk die zich weerbaar toonde. Uit een voorzet van Mauro Savastano schoot Aboukhlal zijn tweede treffer van de avond binnen (3-3). Mo Taabouni en Aboukhlal kregen kort voor tijd nog grote kansen om de Alkmaarders alsnog naar een zege te schieten. De aanvallers hadden het vizier echter niet op scherp staan, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Ostelling Jong AZ: De Boer; Sugawara, Jacobs, Gullit, Savastano; Koopmeiners, Taabouni, Goudmijn; Evjen, Druijf, Aboukhlal

Opstelling Almere City: Smits; Hammouti, Mirani, Balker, Absalem; Bensabouh, Kip (Vossebelt/84), Loen; Efmorfidis (Kaandorp/78), Verheydt (Boymans/87), Venema