Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Haarlemse dragqueen Dolly Bellefleur krijgt belangrijke COC-prijs

26 januari 2020, 21.17 uur · Aangepast 26 januari 2020, 21.50 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - Dragqueen Dolly Bellefleur heeft vanavond de Bob Angelopenning gekregen. De kleurrijke Haarlemse kreeg de prijs voor haar jarenlange belangeloze inzet voor de Nederlandse LHBTI-gemeenschap, zo laat het COC weten. 

ANP

Daarnaast wordt Bellefleur door het COC-bestuur geroemd omdat ze 'altijd klaar staat voor de gemeenschap en mensen bij elkaar brengt.'

De prijs werd vanavond uitgereikt tijdens 'True Colors 2020' in Paradiso in Amsterdam. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het COC als blijk van waardering naar de actieve achterban. Naast Bellefleur werd de penning ook uitgereikt aan lhbti-activist Anne Krul. 

Bob Angelo

De Bob Angelopenning wordt sinds 1991 uitgereikt. De prijs is vernoemd naar Niek Engelschman, de oprichter van de COC. Hij gebruikte de de naam Bob Angelo als schuilnaam. 

Vorig jaar mei ontving Bellefleur een nominatie voor de Jos Brink Oeuvre Prijs. NH Nieuws ging destijds bij haar langs: 

Dolly Bellefleur genomineerd - NH Nieuws

Dolly Bellefleur is het alter ego van Ruud Douma. Vorig jaar vierde hij het 30-jarige jubileum van Dolly. Ze begon ooit per toeval toen ze werd gevraagd op te treden in een klein Amsterdams theater. "Heel spontaan is dat eigenlijk ontstaan", vertelde ze toen aan NH Nieuws. "Toen ik er stond, voelde het ook heel natuurlijk dat ik het had gedaan. Maar in de loop der jaren merkte ik ook steeds meer dat ik ook op emancipatiegebied dingen teweeg kon brengen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!