Amsterdam

Twee verdachten aangehouden voor moord op stagiair Wittenburg

26 januari 2020, 10.18 uur · Door Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de schietpartij op Wittenburg waarbij de oncshuldige 17-jarige Mohamed Bouchikhi om het leven kwam. Daarnaast raakten bij de moord in januari 2018 ook twee anderen gewond.

AT5

Dit gebeurde vandaag precies twee jaar geleden in een buurthuis Wittenburg in Amsterdam. Die avond liepen twee gemaskerde daders het buurthuis binnen. Ze waren op zoek naar een specifiek persoon en begonnen te schieten. Er waren veel kinderen en jongeren aanwezig. De 16-jarige Mohamed kwam om het leven, twee andere aanwezigen raakten gewond.

Mohamed werkte als stagiair in het buurthuis. Ook een 20-jarig meisje dat twee keer in haar been geraakt werd, was een stagiaire. De derde gewonde, een 19-jarige man, werd in zijn borst geraakt en moest met spoed worden geopereerd.

In een video laat de politie weten dat de al eerder aangehouden verdachte Emilio G. (26) weer is opgepakt op verdenking van moord. Ook is er een eveneens 26-jarige vrouw uit Zwanenburg aangehouden. De recherche vermoedt dat G. één van de schutters is geweest.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!