Ga naar Content

KZ wint, verlies voor Groen Geel en Blauw-Wit speelt gelijk

KOOG AAN DE ZAAN - De Noord-Hollandse ploegen in de Nederlandse Korfbal League hebben zaterdagavond uiteenlopende resultaten geboekt. KZ was in eigen sporthal te sterk voor het hooggeplaatste LDODK (28-26), terwijl Groen Geel verloor van Fortuna (24-19). Blauw-Wit nam één punt uit Nijeveen door het 20-20 gelijkspel tegen DOS'46. 

Foto: NH Sport/Edward Dekker

KZ - LDODK 28-26 
Het was de hele wedstrijd spannend bij KZ tegen LDODK. De ploegen gingen lang gelijk op en met de rust was de stand 13-13. Tot 17-17 lukte het beide teams niet om een gaatje te slaan, maar op dat moment maakte de ploeg van Dennis Doves en Remco Boer er 20-17 van. Het bleek uiteindelijk een sleutelmoment in de wedstrijd te zijn, want LDODK wist de rug niet meer te rechten: 28-26. De Koogers staan iets over de helft van de competitie op de vierde plek, een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs om de landstitel.

Fortuna - Groen Geel 24-19 
Minder goed nieuws was er voor Groen Geel in Delft. Op bezoek bij Fortuna werd er met 24-19 verloren. De ploeg uit Wormer keek al snel na tegen een 6-1 achterstand aan en wist dit niet meer te herstellen tegen het sterke Fortuna. Via 12-6 liep de achterstand nog terug tot 15-12, maar het lukte de Noord-Hollanders niet om de comeback helemaal compleet te maken. Het slotakkoord was voor Carlo de Vries, die namens Groen Geel met een kort schot de 24-19 voor zijn rekening nam. Het team van trainer Dico Dik deelt na elf duels nog altijd de laatste plek met Tempo.

DOS'46 - Blauw-Wit 20-20
Blauw-Wit speelde gelijk in de elfde speelronde van de Korfbal League. De Amsterdammers leken af te stevenen op een overwinning, toen Gerald van Dijk met een afstandschot voor de 10-14 voorsprong tekende. Toch bleek de marge van vier punten niet genoeg om de overwinning over de streep te trekken. Nienke Hintzbergen en Harjan Visscher zorgden ervoor dat de gastheren uit Nijeveen de wedstrijd toch nog met een remise afsloten.  Desondanks verstevigt Blauw-Wit haar positie op de veilige achtste plek. De marge met Groen Geel en Tempo is nu vier punten.