Ga naar Content

Thomas Ouwejan wil mooie oplossing voor zijn huidige situatie

HEERENVEEN - Met eindelijk weer negentig minuten in de benen keek Ouwejan tevreden terug op de 1-2 winst tegen sc Heerenveen. "Lekker dat we 'm over de streep trekken." Naast de wedstrijd spraken we ook met de linksback over zijn huidige situatie.

"Ik kijk terug op een prima wedstrijd, wel een zware wedstrijd. Dat komt omdat ik niet zoveel speel", vertelt Thomas Ouwejan voor de camera van NH Sport in het Abe Lenstra Stadion. "Het winnen en spelen geeft een bepaalde voldoening, dat is anders wanneer ik op de bank zit."

Twee seizoenen lang was Ouwejan de onbetwiste linksback van AZ. Stabiel en solide vervulde hij zijn taken. Met Arne Slot afgelopen zomer aan het roer veranderde de situatie van de verdediger uit Heiloo. De oefenmeester verkiest wekelijks Owen Wijndal boven Ouwejan. Nu de transfermarkt weer volop in beweging is, wordt er volop gespeculeerd over de toekomst van Ouwejan. "Aan de ene kant is het positief dat er veel over mij wordt gesproken, maar van de andere kant hoop ik dat er een mooie oplossing komt." De transferwindow duurt nog tot 31 januari.

"Ik hoop dat er een mooie oplossing komt."

AZ-verdediger Thomas Ouwejan

"Als ik hoor dat clubs interesse hebben, dan ga ik daar zelf ook dingen meedoen." PSV blijkt één van de clubs die interesse heeft. Vooralsnog krijgt de Eindhovense club geen medewerking van AZ. Het is dus nog onduidelijk of Ouwejan er  vrijdag bij is als AZ het thuis opneemt tegen RKC.

Lees ook