Ga naar Content
Haarlem

Vriend dodelijk slachtoffer schietpartij Haarlem: 'Verschrikkelijk, dit verwacht je niet'

25 januari 2020, 19.11 uur · Aangepast 27 januari 2020, 14.48 uur
Door: Redactie · Foto:

Gino Flora zat woensdagavond laat rechtop in bed toen hij hoorde dat zijn vriend Burak was neergeschoten in het centrum van Haarlem. De 29-jarige man overleed een dag later aan zijn verwondingen.

De twee kenden elkaar van het pleintje waar Burak een snackbar had in Wijk aan Zee. Ook Gino heeft daar een zaak. Hij houdt het monumentje dat voor de snackbar is ontstaan bij. De afgelopen dagen legden mensen er bloemen, kaartjes en drank neer voor de overleden snackbarhouder. 

"Wij hoorden het om twaalf uur 's avonds, toen werden we gebeld. En nou dan schrik je wel even. dan zit je rechtop in je bed natuurlijk."

De politie heeft een 21-jarige verdachte aangehouden. De overleden Burak was bekend bij de politie, maar meer is daar ook niet over bekendgemaakt. Het motief voor de moord is onbekend. 

Reacties in Wijk aan Zee na dodelijke schietpartij Haarlem - NH Nieuws

In Wijk aan Zee kennen de meesten Burak gewoon als snackbarhouder. "Ja, hij stond hier vaak te werken in de zomer. De laatste tijd was hij geloof ik even uit het zicht." Hij vindt het heel erg wat er gebeurd is. "Ja, verschrikkelijk natuurlijk. Dat verwacht je niet. Voor zijn ouders is het natuurlijk ook verschrikkelijk. En voor zijn broer en z'n vriendin."

De snackbar is voorlopig niet open. "Wegens privé-omstandigheden zijn wij een aantal dagen gesloten! Onze excuses voor het ongemak", staat op een briefje op de deur.

Lees ook