Ga naar Content

Duizenden wandelaars trekken over het strand tijdens Egmond Wandel Marathon

EGMOND AAN ZEE - Een uniek beeld op het strand van Egmond aan Zee vandaag: zo'n 7.500 wandelaars lopen daar over het strand tijdens de Egmond Wandel Marathon.

Foto: Sjef Kenniphaas

De marathon wordt dit jaar voor de zeventiende keer georganiseerd. In totaal doen er zo'n 13.500 mensen mee, al is zaterdag verreweg de meest populaire dag met zo'n 7.500 wandelaars. 

Over het hele weekend zijn vrouwen het best vertegenwoordigd, zo'n 70 procent van de inschrijvers is van het vrouwelijke geslacht. De gemiddelde leeftijd van de wandelaars is 54 jaar. 

Deelnemers konden kiezen uit een wandeling van 10.5 en 21.1 kilometer, die ze door de duinen en langs het strand leidt. 

Foto: Sjef Kenniphaas

Duurzaamheid

Het wandelevenement, georganiseerd door Le Champion, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo worden deelnemers opgeroepen zwerfafval dat ze langs de route aantreffen mee te nemen. Als ze bij de finish aankomen kunnen ze dat inleveren bij Gejut, een Egmondse organisatie die van strandafval kunstwerken maakt om aandacht te vragen voor milieuvervuiling. 

Daarnaast konden wandelaars bij hun inschrijving een speciaal shirt bestellen dat gemaakt is van gerecyclede petflessen, waardoor zes petflessen van de vuilnisbelt worden weggehouden per besteld shirt. Daarnaast heeft PWN watertappunten langs de route geplaatst, zodat wandelaars hun eigen meegebrachte fles kunnen vullen met water.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!