Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Jongen (16) slingert over A27 bij Blaricum: meerdere lachgasflessen in auto

25 januari 2020, 10.08 uur · Aangepast 25 januari 2020, 10.27 uur · Door Redactie

BLARICUM - Een 16-jarige jongen uit Almere is vannacht flink tegen de lamp gelopen nadat hij een gevaarlijke situatie veroorzaakte op de weg. In de auto bleken onder andere meerdere flessen lachgas te liggen.

Landelijke Eenheid Infra Noordwest

De bestuurder viel op omdat hij gevaarlijk dicht achter een vrachtwagen reed op de snelweg en hij deze vervolgens erg ruw inhaalde. De auto slingerde vervolgens over de rijbaan en ging met een flinke ruk van de ene naar de andere rijstrook. 

Voor de politie genoeg reden om hem bij Almere van de weg te halen voor een controle. De jongen toonde vol zelfvertrouwen zijn rijbewijs, maar de politie zag al snel dat dit alleen geldig was voor een bromfiets en niet voor een auto. 

Lachgas

Ook lagen er in de auto meerdere flessen lachgas die niet op de juiste manier werden vervoerd. Naast de bestuurdersstoel lag een ballon die nog nat was van het speeksel. 

De bestuurder heeft verschillende bekeuringen gekregen voor rijden zonder rijbewijs, rijden met een gladde band en in het kader van artikel 5: gevaar of hinder veroorzaken op de weg. Daarnaast zal een proces verbaal worden opgemaakt voor het op onjuiste wijze vervoeren van lachgasflessen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!