Ga naar Content

Doelpuntenmaker Derry John Murkin: "Supporters geven ons een enorme boost"

KERKRADE - Voor de twaalfde keer op rij bleef FC Volendam vrijdagavond ongeslagen. In Kerkrade wonnen de Volendammers met 3-2. En dus vierden de ruim tweehonderd meegereisde fans in het uitvak een feestje met de spelers. "Die supporters geven ons een enorme boost", aldus doelpuntenmaker Derry John Murkin.

Foto: Pro Shots/Henk Korzelius

De linksbuiten tikte in de 72e minuut de 2-3 binnen. Dat deed-ie nadat Iké Ugbo dertig seconden eerder de paal had geraakt. Murkin geniet van het succes en vierde dat met de supporters. "Het is geweldig, vooral vergeleken met vorig jaar hebben we fantastische supporters. Je doet het voor het team, maar ook voor die supporters die zoveel kilometer hebben gereden. Je voelt blijdschap."

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Trainer Wim Jonk blijft rustig onder het succes. Hoeveel duels FC Volendam inmiddels ongeslagen is, deert hem niet. "Nee, ik kijk naar het spel van vanavond. Niet naar wat er allemaal geweest is."

"Bij vlagen was het goed, maar zeker in de tweede helft maakten we in balbezit niet de goede keuzes. Bij de 2-2 had ik er de smoor in. Ik had toen juist het gevoel dat we de wedstrijd weer domineerden en controleerden. Die goal was een enorme domper." 

Jonk beseft dat de wedstrijd anders had kunnen verlopen als Ugbo Roda op een 3-2 voorsprong had gezet. "Het zit dicht bij elkaar. Je kunt zo'n wedstrijd zomaar verliezen en dat is totaal onnodig."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook