Ga naar Content

Schiphol: Geen aanpassingen voor Brexit tot eind 2020

SCHIPHOL - Op luchthaven Schiphol zal er tot december niets veranderen voor passagiers die van en naar het Verenigd Koninkrijk vliegen. Op vrijdag 31 januari zal het land uit de Europese Unie stappen. Maar om de uittreding zo soepel mogelijk te laten verlopen, geldt er - ook op Schiphol - een overgangsperiode tot eind dit jaar.

Een Dash-8 van Flybe op Schiphol - Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Gedurende de overgangsperiode mogen Britse reizigers zich bij de paspoortcontrole nog steeds aansluiten in de rij voor houders van EU-paspoorten. Dagelijks landen en vertrekken er honderden vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Alleen al naar Londen zijn zo'n zestig retourvluchten per dag. KLM vliegt naar 25 Britse en Noord-Ierse bestemmingen. Daarnaast zijn er vluchten van British Airways, Easyjet, Flybe, Jet2 en Level.

Geen extra veiligheidscontrole

Reizigers die vanuit het Verenigd Koninkrijk op Schiphol overstappen, hoeven ook na de overgangsperiode niet nog eens door de veiligheidscontrole. Voor sommige landen geldt dat passagiers en hun bagage op Schiphol nogmaals moeten worden gecontroleerd, als ze de luchthaven gebruiken voor een overstap. Dat reizigers uit het Verenigd Koninkrijk dat ook na de Brexit niet hoeven, noemt Schiphol 'goed nieuws voor het reisgemak, de overstaptijd en de hubfunctie van de luchthaven'. 

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!