Ga naar Content
Haarlem

VIDEO: Haarlemmer maakt educatieve rap over 'zijn' Sint Bavokerk

24 januari 2020, 09.31 uur · Aangepast 24 januari 2020, 09.48 uur
Door: Redactie · Foto: Screenshot YouTube

HAARLEM - Als je het over de stad Haarlem hebt, mag de Sint Bavokerk natuurlijk niet ontbreken. Het monumentale gebouw is zo'n icoon in de stad, dat rapper Michael van Eerden er een waar eerbetoon voor heeft gemaakt in de vorm van een educatieve rap. "Op het dak van Haarlem, de Bavo geeft mij adem."

Het nummer begint ook daadwerkelijk met de beschrijving van de bouw van de kerk die werd gestart in 1895. Er worden allerlei details verteld, zoals het feit dat de kerk na drie jaar bouwen geen geld meer had om het af te maken en daarna moest 'sparen' voor de verdere bekostiging van de constructie. 

Maar een rap alleen was niet genoeg. Bij een echte rap hoort natuurlijk ook een professionele video clip. En die kwam er, met beelden uit de imposante kerk zelf. Er werden zelfs kiekjes gemaakt bovenop de kerk, met een uitzicht dat over de hele stad reikt. 

'Meest informatieve nummer van het jaar'

Onder de video, die in twee dagen al bijna 10.000 keer bekeken is, reageren mensen vol lof op het nummer. "Hele mooie clip. Tof om eens zo van binnen te zien! Tevens naar mijn mening het meest informatieve nummer van dit jaar vind ik", aldus Nova. 

Het nummer is een project geweest van Monument-Taal en is geïnitieerd door de gemeente Haarlem en Het Haarlemsche Muziekfonds. 

Bekijk hieronder de bijzondere videoclip: 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

NH Nieuws sprak vorige maand al met de initiatiefnemers van het project, tijdens opnames van een rap over het Frans Hals Museum. "Jongeren weten wel hoe ze blowend op een bankje naar de St. Bavo moeten kijken, maar kijk er nou eens goed naar", vertelde Joël Labadie-Cortes. "Probeer je erin te verdiepen. Iedereen luistert hiphop, dus hoe mooi is het om die twee samen te brengen ze op die manier wat meer te leren."

Bekijk die reportage hier: 

Haarlemse rappers in het Frans Hals Museum - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!