Ga naar Content
Amsterdam

Verdachte moord en verkrachting Rinia Chitanie: "Dit was niet iets dat ik gepland had"

23 januari 2020, 13.01 uur
Door: AT5 · Foto: AT5

AMSTERDAM - Huruy G., de man die wordt verdacht van het doden en verkrachten van de 68-jarige Rinia Chitanie, zegt zich weinig meer te kunnen herinneren van die dag. 

Dat bleek vanmorgen tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak in de rechtbank van Amsterdam. "Ik weet niet wat ik moet zeggen", reageerde de uit Eritrea afkomstige statushouder nadat de beschuldigingen in de zaal waren voorgelezen.

Tegen de politie had hij al verklaard dat hij twee biertjes op had en een derde aan het drinken was toen hij Chitanie tegen kwam. Hij vertelde de politiemensen dat hij haar op de grond had gegooid en had verkracht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

G. verliet de zaal voor korte tijd, omdat hij eerst met zijn advocaat wilde overleggen om te bespreken of hij wel antwoord moest geven. Dat besloot hij daarna, via zijn tolk, te doen. "Ik kan het niet weergeven, ook niet wat ik toen heb verklaard", zei hij tegen de rechter. "Ik ben het gewoon vergeten."

Hij zegt niet vooraf bedacht te hebben dat hij iemand wilde doden en verkrachten. "Dit was niet iets wat ik gepland had. Ik was gewoon op weg naar huis. (...) Het is gewoon heel erg fout en heel erg verkeerd wat er is gebeurd. Als ik nu alles weer hoor wat ik gedaan zou hebben, het is gewoon verschrikkelijk."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De officier van justitie spreekt later vandaag een strafeis uit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!