Ga naar Content

Oud-rechercheur over zaak-Tanja Groen: "Vandaag was een emotionele rollercoaster"

MAASTRICHT - Voor oud-rechercheur Peter van Heugten was vandaag een emotionele dag. Hij was 13 jaar lang betrokken bij het onderzoek naar de vermiste Tanja Groen en hoopte dat vandaag eindelijk meer duidelijk zou worden.

Rond 18.15 uur werd echter bekend dat het lichaam van Tanja niet is gevonden in een graf op een Maastrichts kerkhof. Daar had de politie vandaag gezocht na een serieuze tip. 

Van Heugten beleefde de dag als een emotionele rollercoaster. "Ik kreeg een telefoontje van iemand die zei: 'we zoeken naar Tanja.' Ik heb toen gelijk het nieuws aangezet en ik zag wat er aan de hand was. Na zoveel jaar mogelijk ineens toch een doorbraak, dat zou goed zijn."

"Toen Tanja verdween, hadden we niets. Geen fietsendopje, helemaal niets"

oud-rechercheur Peter van Heugten

Het was destijds ontzettend lastig om meer te weten te komen over Tanja's verdwijning, vertelt Van Heugten. "Toen Tanja verdween, hadden we niets. Geen fietsendopje, helemaal niets. Ze is de straat uitgefietst en we weten niet eens of ze linksaf of rechtsaf is gegaan. Dat was het toen en dat maakt het ook zo ongrijpbaar. Iemand is ineens van de aardbodem verdwenen en je ziet er totáál niets meer over."

Ook de vele tips leidden in de afgelopen jaren nergens naar. "Niets waarvan je zegt: daar hebben we houvast aan en daar kunnen we wat mee. Dat maakt het toch wel heel speciaal, moet ik zeggen."

NH Nieuws sprak Van Heugten voordat bekend werd dat het lichaam van Tanja Groen niet in het graf is aangetroffen. Tekst gaat door onder video:

Oud-agent in tranen over Tanja Groen - NH Nieuws

De Limburger heeft nog regelmatig contact met de familie van Tanja. "We zijn een paar keer op de jaarlijkse herdenkingsdienst geweest en ik heb ze vanmorgen even een appje gestuurd."

Emotioneel

Op een dag als vandaag komt er dan ook veel boven voor de politieman. "Het maakt mij ook emotioneel. Het duurt al 26 jaar lang en daarin heb ik ook mijn steentje mogen bijdragen. Met mij hebben velen dat ook gedaan en doen dat nog steeds, dat zie je vandaag. Zo vaak gebeurt het niet in Nederland dat iemand helemaal spoorloos verdwijnt", vertelt hij vechtend tegen de tranen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook