Ga naar Content
IJmond

'Hartverwarmende' inzamelingsactie voor ernstig zieke Björn (31) uit Beverwijk

22 januari 2020, 19.06 uur
Door: Dennis Mantz · Foto: NH Nieuws

BEVERWIJK - In Beverwijk en Heemskerk ontvouwt zich een grote inzamelingsactie voor de ernstig zieke Björn Wanders (31). De Beverwijker lijdt aan een zeldzame vorm van kanker in zijn rug en heeft al zijn hoop gevestigd op een behandeling in een Amerikaanse kliniek.

In Nederland is Björn na bestraling en een operatie volgens de artsen uitbehandeld. In een New Yorkse kliniek hoopt hij spoedig te starten met een doeltreffende behandeling; het toedienen van een medicijn genaamd ONC201 dat het zeldzame gen H3K27M in zijn lichaam moet uitschakelen.

"Als je hoort dat de levensduur nog veertien maanden is, dan zijn dat zware momenten",vertelt Björn tegen NH Nieuws. "Maar we zijn hoopvol. Het intakegesprek in Amerika hebben we gehad en we kunnen beginnen met het toedienen van het medicijn."

Tekst gaat verder onder de video

'Hartverwarmende' inzamelingsactie voor ernstig zieke Björn (31) uit Beverwijk - NH Nieuws

Voor Björn en zijn gezin is er echter ook een enorme uitdaging. De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Met het oprichten van stichting Björnswonder hopen vrienden en familie genoeg geld op te halen om de behandeling van 285.000 euro te kunnen betalen.

Dankbaar

De teller staat inmiddels op een slordige 95.000 euro. "We zijn enorm dankbaar voor wat er gebeurt. Dit is zo hartverwarmend."

De komende weken worden er naast de dertig donatiepunten in de regio ook grotere initiatieven op touw gezet, zoals een benefietconcert. "De steun en hulp is prachtig. Wij zijn strijdbaar: we gaan ervoor."

Voor meer informatie over de inzamelingsactie klik je hier.