Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Bejaarde vrouwen verliezen honderden euro met babbeltrucs

23 januari 2020, 09.35 uur · Aangepast 29 oktober 2020, 22.39 uur · Door Redactie

HAARLEM - Twee bejaarde vrouwen in Haarlem zijn 1.800 en 500 euro kwijtgeraakt bij babbeltrucs. Zij pinden één euro bij een koerier met een postpakketje aan de deur.  Later bleek hun bankpas verdwenen en de rekening geplunderd. De politie heeft een foto van een man die met één van de gestolen passen geld pinde.

Het gaat om een 85-jarige vrouw uit de Leonard Springerstraat en een 90-jarige vrouw uit de Hasebroekstraat. Het is niet duidelijk of de koerier ook de man is die is gefotografeerd bij het pinnen. De geldbedragen werden gepind in de Amsterdamstraat, op het Houtplein en de Botermarkt.

Babbeltrucs in Haarlem - NH Nieuws

Politiewoordvoerder Roderick de Veen legt uit dat berovingen flink indruk hebben gemaakt. "Misschien is de impact op de slachtoffers het ergst. Het zijn veel oudere mensen met nog een goed vertrouwen in de mensheid. Dat is in één klap kwijt."

De politiewoordvoerder heeft in Bureau NH nog een aantal tips om dit soort babbeltrucs te voorkomen: probeer niet te pinnen aan de deur en als je moet pinnen, laat de ander dan niet meekijken. En kijk altijd of je je eigen pas weer terugkrijgt als er gepind is.

De politie is op zoek naar mensen die de man met het petje herkent van de foto.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!