Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Texel reserveert vijf huizen exclusief voor docenten middelbare school de Hogeberg

23 januari 2020, 07.17 uur · Door Carina Gutker

TEXEL - De gemeente Texel houdt vijf nog te bouwen woningen vrij voor docenten van de middelbare school op het eiland, OSG de Hogeberg. Hiermee hoopt ze het huisvestingsprobleem van leerkrachten van de OSG te verkleinen.

Google Streetview

Het gaat om vijf van de dertien te bouwen huizen op de zogeheten 'Welkooplocatie'. Er zijn hierover gesprekken geweest tussen de gemeente en woningbouwvereniging Woontij.

"Deze zijn zeer constructief verlopen", laat de gemeente weten. "Woontij, OSG en de gemeente sluiten op korte termijn een samenwerkingsovereenkomst voor huisvesting van leerkrachten. Deze overeenkomst omvat in ieder geval het gebruik van economiewoningen in plan Welkoop." Deze huizen zullen naar verwachting over een half jaar klaar zijn.

Dringend

Als leraren voor die tijd dringend een huis nodig hebben, zal Woontij helpen met het zoeken naar een oplossing. "Andere bedrijven en instellingen kunnen eveneens van de regeling voor economiewoningen gebruik maken. Hiermee bieden gemeente en Woontij een mogelijkheid voor de huisvesting van werknemers op het eiland. Daarnaast wordt gewerkt aan andere plannen zoals de bouw van betaalbare koopwoningen en middenhuurwoningen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!