Ga naar Content

TUI: Vliegvakanties Schiphol gaan door, ondanks nieuwe tegenslag Boeing 737 MAX

SCHIPHOL - Touroperator en luchtvaartmaatschappij TUI Nederland hoeft geen vakantiebestemmingen of vluchten te schrappen, nu bekend is dat de Boeing 737 MAX nog zeker een half jaar niet mag vliegen. De Nederlandse tak van TUI heeft drie eigen MAX 8-toestellen, die na twee dodelijke crashes net als alle andere MAX-en aan de ketting liggen. 

Een Boeing 737 MAX 8 van TUI nadert Schiphol - Foto: NH Nieuws

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Na crashes van 737 MAX-en van het Indonesische Lion Air en Ethiopian Airlines waarbij alle inzittenden omkwamen, kregen alle ruim 500 Boeing MAX-toestellen in maart vorig jaar een vliegverbod.

Vermoed werd dat een bepaald sensor het vliegtuig tijdens het opstijgen naar beneden forceerde. Om uit te sluiten dat er nog een MAX zou neerstorten, mag geen enkel toestel van dat type vliegen totdat de software is geüpdate en goedgekeurd.

Geen zorgen

Maatschappijen die het relatief nieuwe toestel al in gebruik hadden genomen, vliegen met andere toestellen die in de meeste gevallen van andere bedrijven moeten worden gehuurd. Volgens een woordvoerster van TUI Nederland hoeven Nederlandse vakantiegangers die vanaf Schiphol vertrekken zich geen zorgen te maken. De touroperator kan genoeg vliegtuigen inhuren om de drie MAX-en te kunnen vervangen.

De Boeing 737 MAX 8-toestellen van TUI op Schiphol-Oost - De drie Boeing 737 MAX 8-toestellen op Schiphol-Oost (NH Nieuws/Doron Sajet)

Twee van drie Boeing 737 MAX-toestellen van TUI Nederland waren vorig jaar nog onderweg naar Schiphol, toen het Europese luchtruim voor dit vliegtuigtype werd gesloten. De toestellen waren opgestegen vanuit Banjul (Gambia) en Hurghada (Egypte) en weken respectievelijk uit naar Gran Canaria en Sofia (Bulgarije). De vliegtuigen werden uiteindelijk met ontheffingen en zonder passagiers teruggevlogen naar Schiphol, de laatste pas in juli. Sindsdien staan de toestellen werkeloos op Schiphol-Oost.
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!