Ga naar Content

Dappere Hilversummer vat inbreker in de kraag

HILVERSUM - Een dappere Hilversummer heeft gisteravond een inbreker in de kraag gevat die even daarvoor bij hem had ingebroken. De politie kon de man later in de boeien slaan. 

Foto: Google Streetview

De Hilversummer keek raar op toen hij 's avonds thuis kwam en prompt een man uit het raam van zijn huis aan de Vogelpan zag klimmen. De bewoner probeerde de inbreker tegen te houden, maar werd door hem tegen de grond geduwd.

Korte achtervolging

De Hilversummer bedacht zich geen moment toen de inbreker het op een lopen zette en rende er achter aan. De inbreker gleed in zijn vluchtpoging uit, waardoor hij in de kraag gevat kon worden. De bewoner hield de inbreker vast totdat de politie even later kwam. Agenten hebben hem in de boeien geslagen en meegenomen. 

De verdachte is een 24-jarige man uit De Meern. Hij bleek een rugzak te hebben met daarin een gestolen laptop. Ook wist de inbreker sierraden, contant geld en een spelcomputer te stelen. Hij zit nog vast. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!