Ga naar Content

Monumentale Meterhuis van oude Haarlemse lichtfabriek krijgt eindelijk nieuwe functie

HAARLEM - Eind vorige eeuw waren er al ambitieuze plannen voor het terrein en de panden van de voormalige lichtfabriek op het bedrijventerrein Waarderpolder in Haarlem. Met de start van de renovatie van het monumentale Meterhuis dinsdagavond komt er eindelijke schot in de ontwikkeling van dit rafelrandje van de stad. 

Foto: Haarlemmer Stroom
Met een grootse lichtshow laat vastgoedontwikkelaar Lingotto zien dat het nu menens is. De ruïnes gaan weer leven. De belichting op de gevels is nog tot en met zondag te zien. 

Lichtshow start renovatie Meterhuis - Lingotto en KBK bouwgroep

De oude panden aan de waterkant zijn vervallen. Vaak veranderden ze van eigenaren, die er wilde plannen voor hadden. Maar tot nu toe kwam er, mede door de crisis, nog niets van terecht. De hallen van de lichtfabriek werden wel vanaf 2000 dé locatie voor feesten en dance-events. En nog steeds is het een populaire evenementenlocatie in de stad. Maar de invulling van de andere panden liet op zich wachten. 

Glazen overkapping

Nu het terrein onder de naam Haarlemmer Stroom in handen is van de Amsterdamse vastgoedontwikkelaar Lingotto, krijgen de monumentale panden weer een functie. Het Meterhuis wordt geschikt gemaakt voor creatieve bedrijven en ateliers. De monumentale gietijzeren overkapping aan de waterkant krijgt een glazen gevel en overkapping, waar  horeca in zal komen. 
 
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Artist mpression Meterhuis na renovatie - Foto: Haarlemmer Stroom