AZ verslaat TOP Oss en is kwartfinalist KNVB-beker

OSS - AZ heeft zich ten koste van TOP Oss geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De Alkmaarders waren de hele wedstrijd lang een paar maten te groot voor de ploeg uit Brabant. Uiteindelijk bleken doelpunten van Dani de Wit en Teun Koopmeiners voldoende voor een zakelijke overwinning in de dichte mist: 0-2.

AZ had veelal de bal in de openingsfase van het duel, maar grote kansen leverde dat niet op. Teun Koopmeiners was via een schot van afstand dicht bij een treffer, maar de poging van de aanvoerder ging naast. Toch kwam de ploeg van Slot nog voor de rust op voorsprong. Na een langdurige periode van balbezit kwam de bal bij Dani de Wit terecht, die het leer vanaf zestien meter langs Oss-doelman Ronald Koeman jr. wist te schieten (0-1). Myron Boadu had na voorbereidend werk van Owen Wijndal de 0-2 op zijn schoen, maar kwam net een teen te kort om de score te verdubbelen.

De score werd al snel na rust verdubbeld door de Noord-Hollanders. Nadat De Wit in het strafschopgebied werd vastgehouden, mocht Koopmeiners aanleggen vanaf de penaltystip. De aanvoerder schoot gedecideerd binnen en gooide de wedstrijd daarmee vakkundig in het slot: 0-2. Via kansen voor onder meer De Wit, Jonas Svensson en Idrissi kregen de Alkmaarders nog de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden. Koeman weerhield de Brabanders echter van een grotere nederlaag.

Bekijk hieronder de reactie van de AZ-coach Arne Slot.

Arne Slot na Top Oss - AZ - NH Nieuws

Kwartfinales

Door de zege op TOP Oss is AZ geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi, die worden gespeeld op dinsdag 11, woensdag 12 en donderdag 13 februari. De tegenstander van AZ is de winnaar van het duel tussen NAC Breda en PSV.

Opstelling TOP Oss: Koeman; Dijkhuizen, Stuy v/d Herik, Asmelash (Fleuren/76), Piqué, v/d Sluys; Kaak, Damen, O. Rommens; Büttner (Hutten/84), Peters

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Leeuwin, Wuytens (Clasie/66), Wijndal (Ouwejan/78); Midtsjø (Evjen/71), De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi