Ga naar Content

Spelen in een volle ArenA: Droom Amsterdammer Jordi Bitter komt uit

AMSTERDAM - In een tot de nok toe gevulde ArenA neemt Ajax het woensdagavond op tegen een Noord-Hollands getint Spakenburg. Eén van die spelers is Amsterdammer Jordi Bitter, die vier jaar in de jeugdopleiding van Ajax speelde. "Het is een jongensdroom die uitkomt." 

Foto: Pro Shots / Remko Kool

Bitter is geboren en getogen in de hoofdstad. Ajax is er bij hem dus met de paplepel ingegoten. "Het is geweldig om in de ArenA te mogen spelen. Als je met Spakenburg tegen Ajax speelt, verwacht je niet dat het stadion vol is, maar het is prachtig dat het wel het geval is. Het is de mooiste loting die we konden krijgen."

"Als ik nu zeg dat wij willen stunten en morgen verliezen we met 10-0, sta ik goed voor lul"

spakenburg-aanvaller jordi bitter

Hoe groot de kans van Spakenburg is om door te bekeren, vindt Bitter lastig om in te schatten. "Op elke positie zijn zij tien keer beter dan wij. Wij moeten gewoon zorgen dat wij zo lang mogelijk goed verdedigen en geen doelpunt tegen krijgen. Maar als ik nu zeg dat wij willen stunten en morgen verliezen we met 10-0, sta ik goed voor lul", lacht de aanvaller van Spakenburg. 

Bitter was tussen 2010 en 2014 actief in de jeugd van Ajax. Spelen in de ArenA geeft voor hem dus een speciaal gevoel. "Als klein jongetje droomde ik ervan. Soms zie je nog wel eens dat als spelers tegen hun oude club scoren ze dat niet vieren, maar als ik scoor ga ik gewoon juichen hoor."

Het uitvak is woensdagavond gevuld met 1800 Spakenburg-supporters. In totaal zitten er bijna 55.000 mensen in de Johan Cruijff ArenA. De aftrap is om 20.45 uur. De winnaar van het KNVB-bekerduel neemt het in de kwartfinale op tegen de winnaar van Heracles Almelo tegen Vitesse.

Lees ook