Ga naar Content

Handgranaat-stressbal na bomalarm uit schappen van Zandvoortse shop: "Bedriegelijk echt"

ZANDVOORT - De stressbal die vanmiddag op het Gasthuisplein lag en door een voorbijganger werd aangezien voor een handgranaat wordt direct uit de schappen gehaald van het verkooppunt aldaar. 

Foto: Google Maps / NH Nieuws

Dit bevestigen de politie en de ondernemer aan NH Nieuws. De stressbal lag voor het Casino Circus Zandvoort en kwam hoogstwaarschijnlijk ook daar vandaan: je kan 'm daar namelijk in diverse kleuren winnen. "Blijkbaar raakte iemand gestressed toen 'ie 'm zag liggen", aldus kassamedewerker Frank Vink van de speelhal.

Rond 16.30 uur werd de politie gealarmeerd door iemand die zei dat er mogelijk een handgranaat op straat lag. Daarop zette de politie de omgeving af en twitterde dat er een explosievenverkenner was ingezet. 

Tekst loopt door onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Al gauw bleek het te gaan om een stressbal, die volgens politiewoordvoerder Koos Venema gelijkenissen heeft met een handgranaat. "Ik snap het best en vind het goed dat de voorbijganger de politie heeft gebeld. Van dichtbij zie je wel dat hij nep is, maar van een afstandje lijkt 'ie bedriegelijk echt."

'What the fuck'

Het was best even een spannend moment toen de omgeving werd afgezet door de politie, vertelt Vink: "Wij mochten de deur niet in en uit. Die man (van de politie, red) zei: ga achteruit, ga achteruit! Ik dacht: wat the fuck is dit joh!"

Een collega kreeg ineens een inzicht en snelde naar beneden om in de voorraad te zoeken naar stressballen die wel erg leken op een granaat. Vink: "Toen bleek inderdaad dat het ons eigen speeltje was. Je kan hem hier winnen. Best grappig wel."

"Waarschijnlijk is 'ie door een hond meegenomen en door een veegwagen weer naar ons geveegd"

Frank Vink van de speelhal

De wijkagent is vervolgens even gaan praten met de ondernemer aan het Gasthuisplein waar de 'granaat' voor de deur lag. "We hebben verzocht of hij dit product uit het assortiment haalt", aldus politiewoordvoerder Venema.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: NH Nieuws

"Ja, natuurlijk, dat doen we meteen hoor. Dit kan niet de bedoeling zijn", aldus Vink. Ze hebben de stress-granaten volgens hem ook in gifgroen en andere kleuren. "Daarvan is het een stuk duidelijker dat het speelgoed is. Deze is waarschijnlijk door een hond meegenomen en vervolgens door een veegwagen voor de deur geveegd. Maar het kaartje zit er gedeeltelijk nog aan."

Ze verkopen ook andere speelgoed'wapens'. "Kinderen willen nou eenmaal pistooltjes. Maar deze stressbal-handgranaten gaan eruit. We gooien ze weg en bestellen ze niet meer; we hebben de leverancier ook al ingelicht."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!