Ga naar Content
Gooi

Hilversumse flatbewoners opgelucht: na meer dan een jaar gaan 'tralies' voor de ramen weg

20 januari 2020, 18.36 uur · Aangepast 21 januari 2020, 16.14 uur
Door: Rachel Morssink · Foto: NH Nieuws/Rachel Morssink

HILVERSUM - Ze hebben er lang op moeten wachten, maar het einde is in zicht: nog heel even en dan zitten bewoners van de Hilversumse flat Den Ool niet meer achter de 'tralies'. De werkzaamheden om de onveilige balkons te verstevigen zijn in volle gang. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

De 'tralies' op de balkons en de galerij van de flat zijn zogenoemde stempels. Ze staan er sinds duidelijk werd dat de balkons van de flat niet stevig genoeg zijn. De balkons zijn sindsdien verboden terrein voor bewoners, op de galerij mochten ze lang niet met meer dan vier mensen tegelijkertijd lopen. 

Vooral zomers zorgde het ongemak voor veel ergernis, want even lekker op het balkon zitten was er niet meer bij. 

Twee maanden werk

De balkons worden één voor één aangepakt. Door een paar flinke gaten te boren in de vloeren kan er nieuwe wapening in worden gelegd. Dat moet de balkons weer veilig maken. Het werk duurt ongeveer twee maanden.

Bewoners kunnen niet wachten tot ze hun balkon weer op kunnen.  

Andere balkons

De balkons aan Den Ool zijn niet de enigen die onder handen worden genomen. Het afgelopen jaar bleken ook balkons van andere flats onveilig. De flats aan Den Ool en de Kupstraat/Erfgooiersstraat zijn de eerste flats die worden hersteld, de Erfgooiersstraat/Ten Boomstraat en de Boslaan in Bussum volgen daarna. Na de zomer wordt er gewerkt aan de Bussumse flats aan de T. B. Huurmanlaan, Boslaan en Lange Heul. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook