Nipte nederlagen voor Blauw-Wit en Groen Geel, ook KZ verliest

AMSTERDAM - Alle Noord-Hollandse ploegen hebben zaterdag verloren in de Korfbal League. De korfballers van Blauw-Wit verloren op het laatste moment van directe concurrent DVO uit Bennekom: 31-32. Ook Groen Geel verloor met een minimaal verschil: 23-24. Koog Zaandijk was niet bij machte om punten te pakken tegen TOP: 22-18.

Blauw-Wit begon sterk aan de wedstrijd en kwam via Gerald van Dijk op 6-3, maar de ploeg uit Bennekom kwam terug en stond in de dertiende minuut zelfs met 10-13 voor. Er werd gerust met een nipte voorsprong voor DVO: 18-19.

Spanning

Ook in de tweede helft was de spanning om te snijden. DVO wist de zege op het laatste moment over de streep te trekken: Gertjan Meerkerk voorkwam op het laatste moment een gelijkspel door met een afstandsschot de 31-32 te maken. Blauw-Wit heeft vijf punten uit tien wedstrijden en ziet DVO uitlopen naar negen punten.

Groen Geel

Groen Geel stond gedurende de gehele eerste helft tegen DOS '46 voor. In de 25e minuut kwmen de Zaankanters zelfs met 12-8 voor, maar er werd gerust met 12-11. In de tweede helft kwamen de gasten uit Nijeveen terug in de wedstrijd en werd Groen Geel op achterstand gezet. In de laatste minuten werd het verschil nog één punt, maar daar bleef het bij: 23-24.

Groen Geel heeft nog steeds twee punten en staat daarmee negende in de Korfbal League.

Koog Zaandijk

Koog Zaandijk had een zware uitwedstrijd tegen koploper TOP op het programma. Toch werd er gerust met een voorsprong van drie punten: 8-11. De thuisploeg kwam na rust beter uit de kleedkamer, want er werd meer gescoord aan de kant van TOP. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het verschil gemaakt; TOP won met 22-18.

KZ staat nog altijd vierde in de Korfbal League met twaalf punten.