Ga naar Content

FC Marlène wint bij 't Veerhuys en houdt zicht op play-offs

HOORN - FC Marlène heeft de Noord-Hollandse zaalvoetbalderby in haar voordeel beslist. De zaalvoetballers uit Heerhugowaard waren met 3-6 te sterk voor hun provinciegenoten uit Hoorn.

Foto: NH Sport/Erik-Jan Brinkman

Felix Verhaar en Nabil Akaazoun zorgden ervoor dat FC Marlène met een 0-2 voorsprong kon rusten. Het werd in de tweede helft nog even spannend toen 't Veerhuys via Younes Daari op 3-4 kwam, maar lang duurde het niet voordat FC Marlène de strijd besliste. Akaazoun maakte ook het laatste doelpunt: 3-6. Het was zijn derde van de avond.

Antoine Gooyers, trainer van 't Veerhuys vond dat zijn ploeg niet scherp was in de afronding. Wat rest voor de ploeg uit Hoorn is "elke wedstrijd een finale spelen".

Tekst loopt door onder de video 

't Veerhuys trainer Antoine Gooyers over de nederlaag - NH Nieuws

Nabil Akaazoun van FC Marlène was vanzelfsprekend blij met zijn hattrick, maar wees vooral op het teambelang: "Als het team lekker speelt ga je er de volgende wedstrijd beter in, dat is voor mij veel belangrijker."

Nabil Akaazoun van FC Marlène over zijn hattrick - NH Nieuws

Aram Hakopov van 't Veerhuys speelde vrijdag tegen zijn oude ploeg. "Ik heb eigenlijk met mijn 24 jaar de meeste ervaring, hoe gek dat ook klinkt."

Aanvoerder van 't Veerhuys Aram Hakopov speelde tegen z'n oude ploeg - NH Nieuws

Andere ploegen

Het Hoornse Hovocubo speelde een kraker tegen FCK/De Hommel uit 's Hertogenbosch en verloor die met 5-2. Volendam ging fors onderuit tegen het Amsterdamse ASV Lebo (1-9) en White Stones uit Egmond verloor op bezoek bij Apeldoorn (5-2).

Stand Noord-Hollandse ploegen

Alle ploegen hebben nu elf wedstrijden gespeeld. ASV Lebo staat nu eerste met vijfentwintig punten en Hovocubo vierde met 21 punten. FC Marlène heeft zeventien punten en staat daarmee zesde, 't Veerhuys en Volendam staan respectievelijk achtste en negende met dertien punten. White Stones staat helemaal onderaan en heeft nog geen enkel punt behaald.