Ga naar Content

Schaker Van Foreest in spoor koplopers Tata Steel Chess

WIJK AAN ZEE - Schaker Jorden van Foreest heeft zijn derde remise op rij gespeeld op Tata Steel Chess, het internationale schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De 20-jarige grootmeester pakte na 34 zetten met wit een half punt tegen de voormalige wereldkampioen Viswanathan Anand uit India. Anish Giri won zijn partij tegen Vladislav Kovalev. 

Foto: ANP/Koen Suyk

Van Foreest heeft 3,5 punten na zes van de dertien ronden. Dat is een half punt minder dan de koplopers Wesley So en Alireza Firouzja die beiden ook remise speelden. De Amerikaan So deed dat tegen Jan-Krzysztof Duda, de Iraniër Firouzja speelde remise tegen Yangyi Yu.

Giri en Carlsen

Anish Giri won zijn eerste partij van het toernooi. Dat deed hij tegen de Wit-Rus Vladislav Kovalev. Wereldkampioen Magnus Carlsen sloot voor de zesde keer een partij af met remise. Ook tegen de nummer twee van de plaatsingslijst, de Amerikaan Fabio Caruana, kon de Noorse titelverdediger met wit niet winnen. Na 28 zetten kwamen de twee schakers remise overeen. Carlsen won het toernooi in Wijk aan Zee al zeven keer, maar heeft deze editie nog geen partij gewonnen. Zowel Giri als Carlsen hebben na zes ronden drie punten, een vol punt minder dan So en Firouzja.

Lees ook