Ga naar Content

Voorstellingen en doe-middag: waar kun je dit weekend naartoe in West-Friesland?

WEST-FRIESLAND - Bij enkele bedrijven zijn de vrijdagmiddagborrels weer gestart en wellicht is het weekend voor jou ook al begonnen.  In dit overzicht praten we je bij over wat er dit weekend in West-Friesland plaats gaat vinden. Zo kun je het hele weekend terecht in schouwburg Het Park in Hoorn en in Blokker kan je leren hoe je vogelvoer maakt.

Foto: Adobe Stock

Vrijdag

Weerman Jan Visser staat vanavond in Dorpshuis De Stek in Grootebroek. Hij gaat vanavond vanaf 20.00 uur uit de doeken doen hoe het weer in elkaar steekt. De avond gaat over 'wolken als boodschappers van het weer'. Ook andere, actuele onderwerpen zullen de revue passeren.

Kasper van Kooten staat vanavond met zijn tiende avondvullende programma in schouwburg Het Park in Hoorn. Ditmaal niet met fictieve personages, maar slechts met een barkruk en met een microfoon. Er zijn nog enkele kaarten voor de voorstelling die om 20.30 uur begint.

Zaterdag

In Othellozaal van Het Park in Hoorn geeft Angela Groothuizen haar voorstelling Lueke Binge. In deze show bepaalt Angela haar positie in een steeds sneller draaiende wereld. Met nieuwe liedjes en pakkende verhalen zal zij de avond vullen. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Radio 538 komt dit weekend naar Bovenkarspel. Zaterdag staan de dj's van een van de grootste radiostations van Nederland in Vereenigingsgebouw De Tuf. De deuren gaan om 21.00 uur open.

Zondag

De concertstichting Johan Messchaert bestaat 100 jaar en dat wordt zondag in Hoorn gevierd. Met een uitvoering van het gerenommeerde ensemble Elk & Linde wordt in schouwburg Het Park stilgestaan bij dit jubileum. De voorstelling begint om 11.30 uur.

Deze zondag kun je vogels een handje helpen bij hun zoektocht naar voedsel. MAK Blokweer in Blokker heeft dan namelijk een doe-middag, waarbij je vogelvoer kunt maken. Als het 's winters kouder wordt, kunnen vogels moeilijker aan hun eten komen. De doe-middag wordt van 14.00 uur tot 15.30 uur gehouden. 

Flamencogroep Haymah brengt tijdens hun voorstelling een reflectie op tijden van strijd, met de Tachtigjarige Oorlog als vertrekpunt. De dansgroep geeft haar voorstelling in De Drommedaris in Enkhuizen en deze begint om 16.00 uur. 

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessant foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!