Ga naar Content
Schiphol

KLM koopt in beslag genomen Indiase Boeing 777 op Schiphol-Oost

17 januari 2020, 14.12 uur
Door: Doron Sajet · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

KLM heeft de volledige Nederlandse inboedel gekocht van de failliete Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, inclusief een in beslag genomen Boeing 777-300ER. Dat toestel staat al sinds april vorig jaar aan de ketting op Schiphol-Oost.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Een woordvoerder van KLM laat NH Nieuws weten dat de maatschappij de Nederlandse onderneming van Jet Airways heeft gekocht, zoals de catering, marketingdata en de twaalf jaar oude Boeing 777. Op dat toestel werd vorig jaar door vrachtafhandelingsbedrijf WFS beslag gelegd, vanwege onbetaalde rekeningen door Jet Airways.

De Jet Airways-Boeing 777 aan de ketting op Schiphol-Oost - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

In betere tijden vloog Jet Airways dagelijks van Schiphol naar Mumbai, New Delhi, Bangalore en Toronto (Canada). KLM heeft die vluchten overgenomen door wijzigingen te maken in de eigen dienstregeling. De maatschappij zou het liefst ook de start- en landingsrechten willen overnemen, maar dat wordt door de onafhankelijke slotcoördinator van Schiphol bepaald.

KLM-kleuren

Volgens de woordvoerder van KLM is het nog niet duidelijk of KLM de overgenomen Jet Airways-Boeing 777 in de eigen kleuren gaat spuiten en toevoegt aan de vloot.

Op 17 april 2019 vertrok er voor het laatst een Boeing 777-300ER van Jet Airways vanaf Schiphol. Het in beslag genomen toestel stond toen al aan de ketting.

Voorlopig laatste Jet Airways-vlucht vertrekt vanaf Schiphol - NH Nieuws/Doron Sajet

Naast de Indiase Boeing 777 staat ook nog drie Boeing 737 MAX 8-toestellen van TUI Nederland. De MAX heeft wereldwijd een verbod om te vliegen nadat er twee van die toestellen kort na de start neerstortten. Het is nog onbekend wanneer de MAX weer mag vliegen. Wereldwijd staan er zo'n 500 MAX-vliegtuigen aan de grond.

In de onderstaande aflevering van NH Airtime zie je meer over Jet Airways en de Boeing 737 MAX, toen beide toestellen noodgedwongen aan de grond bleven.

NH Airtime: Noodgedwongen op de grond - NH Nieuws/Doron Sajet

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!