Haarlem

NL
V

Haarlemse Herculesstraat erg geschrokken van autobrand: "En dat in zo'n smal straatje"

16 januari 2020, 11.58 uur · Aangepast 16 januari 2020, 14.41 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

HAARLEM -  "Het komt allemaal wel erg dichtbij zo", zegt een bewoner van de Haarlemse Herculesstraat. Vannacht brandde een auto in de straat uit en door de vlammen raakten ook de ramen van twee woningen zwaar beschadigd.

Autobrand in Herculesstraat Haarlem - NH Nieuws

De brand werd rond drie uur vannacht ontdekt. "Ik werd wakker gemaakt door mijn vrouwtje dat er fik was en toen zag ik dat het om die auto ging", vertelt een buurtbewoner. Hij komt vanmorgen even bij daglicht de schade bekijken. De recherche doet ondertussen onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

Meerdere autobranden

"Vorige week was er ook al een autobrand hier om de hoek aan de Marnixstraat, het komt allemaal wel dichtbij zo", vertelt een andere bewoner. "Zo'n brand in  zo'n smalle straat, dat is heel gevaarlijk. Je ziet de schade aan de woningen, er wonen hier ook nog veel oudere mensen." Bij de brand in de Marnixstraat gingen meerdere auto's in vlammen op.

Voetbalsjaals

De eigenaar van de auto ligt vanmorgen waarschijnlijk nog in een diepe slaap na deze onrustige nacht. Opvallend is dat er op en rond de auto delen van Feyenoord-sjaaltjes liggen. De buren denken dat dat niks met de brand te maken heeft. Waarschijnlijk hebben de brandweermannen ze van de vlammen proberen te redden of zelf moeten gebruiken. "Mogelijk heeft de brandweer met die sjaal de motorkap moeten opentrekken om de accu te kunnen blussen", aldus één van de buren. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NieuwsFoto / Laurens Bosch