Ga naar Content

Katje Winston is meerdere keren beschoten met een luchtbuks

CASTRICUM - Het was echt even schrikken voor Anja van der Lit toen één van haar katten kreupel thuis kwam. Het diertje genaamd Winston bleek meerdere keren beschoten te zijn met een luchtbuks.

Foto: Anja van der Lit

"Eén kogel zat in zijn buik en de andere bij zijn linkerheup", laat de Castricumse Anja weten aan NH Nieuws. Winston is de kat rechts op de foto. 

Toen hij op twaalf januari mank lopend thuis kwam na een buitenavontuur, dacht baasje Anja dat hij ergens vanaf was gevallen. Maar toen ze met de kat naar de dierenarts ging, omdat hij ook een wondje op zijn buik had, werd duidelijk dat een luchtbuks de boosdoener was. "Ik schrok me dood. En het was ook niet de eerste keer."

Tekst gaat door onder de foto

Foto: Anja van der Lit

Nadat Winston volledig onderzocht was, bleken er twee kogeltjes in zijn lichaam te zitten. "De kogel in zijn heup kunnen ze niet weghalen, want die was al helemaal ingekapseld. Dus dat moet al een tijd geleden zijn."

Anja zegt dat ze aangifte heeft gedaan bij de politie. Ook heeft ze in de buurt geflyerd en een bericht op Facebook geplaatst om andere katteneigenaren te waarschuwen.

Dit is de kogel. 

Foto: Anja van der Lit

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!