Haarlem

Twee partijen willen glasvezelnetwerk aanleggen in Heemstede

16 januari 2020, 16.14 uur · Door Redactie

Whatsapp

HEEMSTEDE - Heemstede is nogal populair bij netwerkbedrijven. Niet één, maar twee bedrijven hebben interesse getoond om het dorp te voorzien van een open glasvezelnetwerk. 

Adobe Stock

KPN en E-fiber willen zo'n netwerk met razendsnel internet aanleggen en hebben om toestemming gevraagd. De kans is aanwezig dat beide partijen het dorp mogen uitbreiden met zo'n eigen netwerk. Vanwege de Wet Telecommunicatie is een gemeente verplicht aan dergelijke verzoeken mee te werken. Ook als er meerdere gegadigden zijn.

Heemstede heeft al niet te klagen over de kabels. Ziggo heeft deels een netwerk van glasvezel en de KPN-klanten maken gebruik van een zogenaamd hoogwaardig VDSL-netwerk, met hogere internetsnelheden dan ADSL.

De gemeente Heemstede gaat zich nu beraden over welke afspraken moeten worden gemaakt en over de voorwaarden waaraan de partijen moeten voldoen. Heemstede overlegt ook met omliggende gemeenten als Bloemendaal, Haarlem en Zandvoort. KPN heeft laten weten ook in die drie andere gemeenten een open netwerk te willen aanleggen. In delen van Haarlem ligt al glasvezel.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp