Ga naar Content

Nieuw-Venneper Abdulahi trots om voor vaderland te mogen uitkomen

NIEUW-VENNEP - Het was een jongensdroom die uitkwam. Voormalig Telstar-speler Liban Abdulahi maakte afgelopen december zijn debuut voor de nationale ploeg van Somalië. "Het voetbal daar staat nog wel in de beginfase, maar het is mooi om erbij te zijn", aldus de Nieuw-Venneper.

Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

Abdulahi was het afgelopen half jaar actief bij het Zweedse Jönköpings IF. Momenteel is de geboren Haarlemmer clubloos, maar het is onwaarschijnlijk dat dit nog lang het geval zal zijn. "Op dit moment ben ik in Nederland, maar de kans is groot dat ik binnenkort terugga. Mijn agent is in Zweden in gesprek met meerdere clubs", zegt hij tegen NH Sport." Om welke clubs het gaat, wil de voetballer nog niet zeggen.

"Het is een heel mooi gevoel om voor eigen land te mogen spelen"

SOmalisch-international liban abdulahi

Terwijl Abdulahi de laatste zes maanden actief was in Scandinavië werd hij opgeroepen voor het nationale elftal van Somalië. Dat gaf hem een speciaal gevoel. "Het was echt een hele speciale ervaring. Het is een heel mooi gevoel om voor eigen land te mogen spelen. Mijn familie was ook erg trots dat ik voor Somalië mag uitkomen." Allebei zijn ouders zijn geboren in Somalië.

Volgende keer

In december maakte Abdulahi zijn debuut namens Somalië tegen Djibouti. Die wedstrijd in Oeganda voor de CECAFA Cup eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Als hij nog een keer opgeroepen wordt, hoopt hij een wedstrijd voor eigen publiek te mogen spelen. "Het lijkt mij mooi om in ons thuisland te mogen spelen, voor onze eigen mensen. Dat lijkt mij fantastisch."

Lees ook

In 2018 vertrok de Noord-Hollander naar De Graafschap na drie jaar bij Telstar gespeeld te hebben. Eerder kwam hij uit voor SV Hoofddorp (jeugd), HFC Haarlem, Ajax, Zeeburgia, FC Groningen en FC Volendam.