Ga naar Content

EK-afsluiter tegen Spanje waarschijnlijk laatste interland voor Eijlers

TRONDHEIM - Het EK handbal zit er na drie wedstrijden op voor Nederland. De kans is groot dat de verliespartij tegen Spanje tevens de laatste wedstrijd van doelman Gerrie Eijlers in het shirt van Oranje was. "Waarschijnlijk was dit wel het einde", vertelt de routinier.

Foto: NHV

Voor de Nederlandse mannen was dit de eerste keer dat ze meededen aan een EK. In de groepsfase kwamen de mannen gelijk Duitsland en Spanje tegen, de winnaars van de afgelopen twee Europese kampioenschappen. "Er zijn natuurlijk makkelijkere groepen. Toch denk ik dat wij mooi, aanvallend handbal hebben laten zien. Alleen tegen Spanje en Duitsland kom je dan in een fase net wat te kort. Dat is het verschil tussen de top en net daaronder, waar wij nu zitten", vertelt de geboren Amsterdammer.

"Toen wij vorig jaar het EK bereikten, wist ik wel gelijk dat ik dat niet wilde missen"

Oranje-doelman gerrie eijlers

Voor de bijna veertig jarige Eijlers is de laatste wedstrijd tegen Spanje naar alle waarschijnlijkheid zijn laatse interland geweest. "Toen wij vorig jaar het EK bereikten, wist ik wel gelijk dat ik dat niet wilde missen. Nu krijgen wij nog één keer een kwalificatie voor het WK. Ik moet even rustig gaan denken of ik dat wil gaan doen. Maar waarschijnlijk was dit wel het einde."

Eijlers is momenteel nog doelman bij Volendam, maar hij denkt dat hij ook daar na dit seizoen gaat stoppen. Wel wil de 109-voudig international hoe dan ook actief blijven in de handbalsport. "Ik ben nu heel ver met mijn hoogste trainersdiploma. Waarschijnlijk ga ik iets doen met keeperstrainen. Dat is ook mooi, om jonge mensen dat plezier te zien maken en te zien groeien. En dan is het natuurlijk ook schitterend om met een andere rol misschien nog op een EK of WK te komen."

Lees ook